english flah English
Bejelentkezés

A JavaScript letiltása miatt az oldal funkcionalitása korlátozott!

Reduced site functionality due to JavaScript being blocked!

Hírek
Aktuális hírek

MNB-BME Innovációs Tér Pályázat eredménye

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közötti együttműködés keretében a 2020/21-es tanév második félévében meghirdetett Innovációs Tér tervezési verseny és ehhez kapcsolódóan az egyetemi, kari ösztöndíj pályázat sikeresen lezárult.

A pályázat célja, egy olyan campus környezetbe illeszthető innovációs tér kialakítása volt, a hozzá tartozó tárgyi környezettel együtt, amely ösztönző, innovatív munkateret biztosít mind a műszaki, mind a gazdaságtudományokkal foglalkozó hallgatók, kutatók és oktatók számára. Az egyes részeinek biztosítania kellett a megfelelő környezetet a tanuláshoz, projektmunkákhoz, kreatív alkotásokhoz és a kikapcsolódáshoz egyaránt. Az Innovációs Térben kialakított infrastruktúra alkalmas kellett, hogy legyen a hagyományos kis- és nagycsoportos alkotó technikák mellett a korszerű megjelenítési és digitális modellezési technikák alkalmazására.

A meghirdetett versenyen a Gépészmérnöki Kar mesterszakos Terméktervező hallgatóiból álló csapatok indultak, jobbnál jobb pályaművekkel. A féléves feladat a terméktervező hallgatók számára egyben olyan gyakorlati tervezési feladatot is nyújtott, ahol Varga András mesteroktató (BME Gép- és Terméktervezés Tanszék) folyamatos szakmai támogatása mellett az MNB – mint külső megbízó – állandó visszacsatolása révén a gyakorlati életben is helytálló tudást szerezhettek a hallgatók. Az MNB oldaláról résztvevő személyek nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy rávezessék a hallgatókat a megrendelői piac által támasztott igényekre.

Az MNB-BME által meghirdetett pályázat végén összesen 1.320.000 Ft ösztöndíj került kiosztásra a díjazottak között. A 2021. június 07-én tartott eredményhirdetésen a zsűritagok minden pályázó munkáját kivétel nélkül értékelték, így véleményükkel támogatták a kiemelkedő pályaművek alkotóinak szakmai fejlődését.

Örömmel tudatjuk, hogy egyhangú döntéssel Kallus Patrícia, Rajkai Boldizsár és Szakály Bálint tervezőcsapatának munkája nyerte el az 1. helyezést.

A hallgatóknak a tervükben egy olyan multifunkcionális innovációs tér koncepciót sikerült létrehozniuk, melyben fontos szerepet kap a fenntarthatóság és a digitalizáció.

A variálható berendezések miatt egy széleskörűen és jól használható tér jött létre.

Az 1. helyezést elért csapat koncepciójának látványtervei:

Ezúton is gratulálunk az elért eredményekhez!

Dr. Szeghő Krisztina

2021-06-10 22:45:10normal_priority

Látogatottság: 1072

Szerkesztve: 2021-06-10 23:00:03