english flah English
Bejelentkezés

A JavaScript letiltása miatt az oldal funkcionalitása korlátozott!

Reduced site functionality due to JavaScript being blocked!

Oktatás
Felvételizőknek

IPARI TERMÉK- ÉS FORMATERVEZŐI ALAPKÉPZÉS

A képzés célja
olyan ipari termék- és formatervező mérnökök képzése, akik alkalmasak ipari termékek tervezésére, gyártására és forgalmazására elsősorban kis- és középvállalkozások keretein belül. Az ipari termék- és formatervező mérnökök olyan kreatívan gondolkodó műszaki szakemberek, aki elsősorban a tartós fogyasztói termékek és használati tárgyak tervezése, gyártása és forgalmazása területén tevékenykednek. Képesek műszaki, esztétikai, humán, valamint gazdasági ismereteik és készségeik birtokában a termékfejlesztés valamennyi fázisában önálló, alkotó munkára, továbbá ismerik a termékfejlesztés innovációs folyamatát, a termékfejlesztéshez szükséges tárgyi, szervezeti és emberi erőforrásokat, képesek a termék életpálya ciklusait menedzselni. Megfelelő elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához az Ipari terméktervező mérnöki mesterszakon vagy más műszaki szakterület mesterképzésén.

Rajzi alkalmassági vizsga 2020

A rajzi alkalmassági 2 feladatból áll (a 2. feladat további a.) és b.) részekre tagolódik).

Kidolgozásukra összesen 2 óra áll rendelkezésre.

Szükséges eszközök a rajzkészítéshez: 3 db. A3 méretű rajzlap, ceruzák, radír.

Szükséges eszközök a beadáshoz: internet kapcsolat, fénykép készítésre és internet elérésre alkalmas mobiltelefon vagy digitális fényképezőgép.

A feladatok kiadása az interneten keresztül elektronikus formában történik, a beadás pedig a rajzokról készített fénykép formájában, megadott internetes tárhelyre való feltöltéssel. A kiadás és beadás menetéről, valamint a rajzok fényképezéséről részletes tájékoztatót fogunk közzé tenni.

 

Feladatok:

1.   1 db. 3D-PDF formátumban kiadott, síklapokkal határolt test tónusos, perspektivikus ábrázolása. (10 pont) 

Mintarajz

 

2.   a.) 2 db. 3D-PDF formátumban kiadott, síklapokkal határolt test Monge-féle, 3 képsíkos vetületi ábrázolása. (5 pont)

Mintarajz

             

 

2.   b.) 1 db. 3 vetületével PDF formátumban adott, síklapokkal határolt test rekonstrukciója axonometrikus rajz formájában. (5 pont)

Mintarajz

                               

 

 

A rajzi alkalmassági vizsgán a „megfelelt” minősítéshez mind az 1., mind pedig a 2. feladatból (az a. és b. részből együtt) legalább 5-5 pontot el kell érni.

Rajzalkalmassági előkészítő

Kedves Felvételizők!

A BME Ipari termék- és formatervező mérnök képzésére való felvétel alkalmassági vizsgához kötött, amelyre való felkészüléshez nagy segítséget jelent, ha a felvételit megelőzően előkészítő tanfolyamon vesztek részt.

A Gép- és Terméktervezés Tanszék előkészítőin elsajátíthatjátok azt a tudást, ami a sikeres alkalmassági vizsgához szükséges.

Fontos tudnivalók:

A Rajz alkalmassági előkészítő tanfolyam tanári vezetéssel történik.
A tanfolyam 10 x 3 óra időtartamú (hetente 1 alkalommal).
Tervezett tanfolyami csoportok időbeosztása: szombaton 10-13 óráig, illetve megfelelő létszám esetén szerdán 17-20 óráig.
Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a rajzi előkészítő tanfolyam a BME Ipari termék- és formatervező mérnöki képzés rajzi alkalmassági vizsgájára készít fel, más képzések alkalmassági vizsga követelményei ettől eltérők lehetnek.
Jelentkezés: 2020. október 1-től 2021. február 28-ig.

A jelentkezés módja: a jelentkezési lap kitöltése és aláírása után szkennelve e-mailen: felveteli@gt3.bme.hu és a pok.zsuzsa@gt3.bme.hu címre elküldve,

VAGY ha a szkennelés nem megoldható, akkor levélben: a BME Gép- és Terméktervezés Tanszék, 1111 Budapest Műegyetem rkp. 3. postacímre elküldve.

Kezdési időpont: 2020. február 10. (szerda), illetve február 13. (szombat), csatlakozás folyamatosan lehetséges.

A tanfolyam díja: 90.000,- Ft (a díj az ÁFÁ-t tartalmazza)

Befizetés módja: banki átutalással szíveskedjenek a Magyar Államkincstár
10032000-01425279-0000000 sz. számlára átutalni, a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni rajzi előkészítő tanfolyam GT3 – 057.

A tanfolyamra való jelentkezés akkor válik véglegessé, ha a jelentkező a tanfolyami díjat átutalta, és az átutalásról szóló banki igazolást (másolatot, illetve netbank visszaigazolást) a felveteli@gt3.bme.hu és a pok.zsuzsa@gt3.bme.hu e-mail címre elektronikusan VAGY a BME Gép- és Terméktervezés Tanszék, 1111 Budapest Műegyetem rkp. 3. postacímre levélben elküldte.

Várjuk jelentkezését a rajzi előkészítő tanfolyamunkra és a BME Ipari termék- és formatervező mérnök képzésére!

További információk:
e-mail: felveteli@gt3.bme.hu
Jelentkezési lap: JELENTKEZESI-LAP_Rajzi_elokeszito_2021.pdf